A Borsodi legújabb gyümölcsös söre: a Borsodi meggy

A Borsodi sörgyár története a 70-es évekig nyúlik vissza, amikor is az akkori sörgyárak nem tudták kielégíteni a keresletet. Ezt a lehetőséget látták meg 973-ban Bőcs községben, ahol is felépült a sörgyár, és útjára indult a Borsodi. Azóta a márka már számos termékkel büszkélkedhet, nemcsak hagyományos söröket, de gyümölcsös söröket is gyártanak. Az egyik újabb és legkeresettebb termék a gyümölcsös sörök közül a Borsodi meggy Ale. A Borsodi meggysör idén, 2021-ben került piacra, és nagyon hamar népszerűvé vált.

A meggysör egy klasszikus gyümölcsös sör, amiből most a Borsodi is elkészítette a saját változatát. A felsőerjesztésű sör meggylével kerül érlelésre, hogy a meggy átadhassa a fanyar ízvilágát a sörnek. Ennek eredménye egy édeskés-fanyar sör, melyből kiérződik a sör aromája és a meggy jellegzetes ízvilága is. Az alkoholtartalma 4%, ahogyan azt a gyümölcsös sörök esetében már megszokhattuk. A Borsodi meggy kalória tartalma szintén hasonló, mint a Borsodi más gyümölcsös söreinek, kb. 60 kcal körül mozog.

Hol kóstolhatjuk meg a Borsodi meggyes sörét?

Mivel a Borsodi egy magyar sörgyár, így a termékei szinte minden bolt és vendéglátóhely polcán megtalálható. A gyümölcsös söröket leginkább nyáron fogyasztjuk, így ha valaki ősszel-télen is gyümölcsös sörre vágyik, és megkóstolná a Borsodi meggy Ale-t, érdemes az ital weboldalak kínálatában körülnéznie, például az italkereso.hu oldalon, ahol a legkedvezőbb árakon szerezhetjük be ezt egy egyedi ízvilágú sört. Az oldal kínálatában többféle kiszerelésben is megtalálhatjuk a kedvenc söreinket, ami rendelés esetén raktárról kerül kiszállításra, így gyorsan meg fogjuk kapni a megrendelt termékeket.

Solyma Áron

Learn More →