Antenna kábel szerelése szaktudással

antenna kábel

A hálózatok kiépítése és felújítása egyáltalán nem egyszerű feladat. Az antenna kábel cseréjét saját kezűleg ne végezze! Ha nem ért az efféle dolgokhoz, akkor kérjen segítséget! Számtalan megbízható szakembert találhat a feladatok elvégzésre. A szerelő megtervezi előre a munkafolyamatot, kijelöli a huzalok helyét és elkezdi a telepítést. A vezeték kiválasztása sem egyszerű feladat. Kültéren és beltéren eltérő típusú termékek bizonyulnak jónak. Kinti használatra a háromszoros árnyékolású, fekete színű trishield huzalt célszerű beszerezni.

Ez az antenna kábel jól ellenáll az erős UV sugárzásnak, így az élettartama sokkal magasabb. Közel 20-30 évvel tovább alkalmazható, mint a fehér árnyalatú termék. Beltéren megfelelő lehet, hiszen ebben az esetben nincs közvetlen napsugárzás. Célszerű a minőségi drágábbakból vásárolni, hiszen ezek tömör rézből állnak. Sokkal erősebb és tisztább jelet szolgáltatnak. Az antenna kábel rögzítése szögbilinccsel történik. Nem szabad nyújtani, hiszen kár keletkezhet a belsejében.

Optikai audio kábel a minőségi jelátvitelért

A kellék gyakran akkor jut szerephez, ha a HDMI vezeték alkalmazására nincs lehetőség. Az optikai audio kábel egyik legnagyobb előnye, hogy fényalapú jel közvetítésével sugározza az információt. Az olcsóbb termékekkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy azok a szintetikus rostok segítségével juttatják el a fényt. Ebben az esetben magasabb esély van a hibák kialakulásának. A hangrendszer így is fog szólni, viszont a minősége már nem lesz megfelelő.

A drágább optikai audio kábel ezzel szemben sokkal megbízhatóbb. A belső felépítése kvarcot tartalmazó rost, ez felel a jobb hangzásért és sokkal eredményesebb. Hosszútávon alkalmazható, a masszív kialakításának köszönhetően. A termék eltérő hosszúságban kapható az üzletekben, ebből kifolyólag ideális méretben szerezheti be. A kínálatban fellelhető 1, 2, 3, 5 és 10 méteres hosszúságban. Otthoni használatra elegendő kisebb terméket megvásárolni. Az optikai audio kábel minden esetben garanciás. Ha nem megfelelő a választott darab, akkor a jótállás idő alatt lehetőség van cserére.

Potonyi Iván

Learn More →