Az automata öntözőrendszer több szempontból is hasznos

automata öntözőrendszer

A füves területek locsolása szükséges a száraz időszakban, nem elegendő napi egyszer elvégezni a feladatot. A megfelelő vízellátás ideje a korai órákban és a késő délutáni órákban tökéletes. Azonban egy hagyományos módon vett öntözés nem környezetbarát, hiszen nagyon sok folyadék használódik fel és sokszor teljesen feleslegesen. Azzal céllal jött létre az automata öntözőrendszer, hogy előre beállított időzítővel megfelelő mennyiségű vizet juttasson a növényeknek. Sokkal gazdaságosabb és a növények is meghálálják, ha nem lesznek túlöntözve.

Egy ilyen berendezés telepítése nagy munkával járhat, ijesztő a feltúrt kert gondolata és a pillanatnyi káosz látványa a zöldellő gyepen, de megéri. Később a rendszer működésével biztosítani fogja a hosszú távú sikert. Egy gondozott udvar jó benyomást kelt a látogatókban és a házban élők is szívesebben használják az automata öntözőrendszer kiépítése után a szabadban lévő pihenő alkalmatosságokat. Újra jól kihasznált közös tér lehet a színekben pompázó kert.

Az automata öntözőrendszer telepítése szükséges a takarékosság érdekében

A kertek rendben tartása alapvető feladat abban az esetben, ha nagyobb területű lakóhellyel rendelkezünk. Ennek ellenére vannak elhanyagolt kertek, ahol még a fű sem nő. Azonban ellentétes példákból is lehet találni jó párat, amikor nem sajnálva a pénzt és energiát, az automata öntözőrendszer telepítése lesz a legszuperebb döntés. Egy ilyen telepített berendezés szakemberek tudását igényli, több folyamaton keresztülhaladva precízen épül meg a várt öntözőrendszer.

A tervezési folyamat után a helyszínre való kitelepüléssel egy időben kezdődik meg a munka, az automata öntözőrendszer telepítése. A szolgáltatás magába foglalja a csövek lehelyezését, annak sávjainak kiásását, a rendszer feletti részek gyepesítését, valamint egy nyomáspróbával összekötött ellenőrzést is. Ha minden eszköz és anyag rendelkezésre áll a feladat elvégzéséhez, akkor pár nap alatt elkészül a teljes hálózat. Az automata öntözőrendszer telepítése nem olcsó, viszont hosszútávon sokkal víztakarékosabb lesz a locsolás.

Potonyi Iván

Learn More →