Kannabisz olaj pajzsmirigy problémákra

kannabisz olaj

Az endokrin rendszerünk egyik legfontosabb szerve a pajzsmirigy, hiszen néhány kivétellel szervezetünk egész területén megtalálhatóak a pajzsmirigy hormonokra érzékeny sejtek. Napjainkban azonban egyre több a pajzsmirigy betegségekkel küzdők száma, melyeknek kiváltó okai lehetnek többek között a krónikus stresszes állapot, a nem megfelelő, tápanyaghiányos étkezés, és egyes környezeti hatások. Akár alulműködő, akár túlműködő pajzsmirigyről beszélünk, mindkét esetben a velejáró tünetek igencsak megkeserítik a betegek mindennapjait. Természetesen a szintetikus hormon tartalmú gyógyszerekkel jól kezelhető a betegség, viszont egyre inkább törekszünk a természetes gyógymódok alkalmazására.

Egyre inkább keressük az orvosi kezeléseket kiegészítő alternatív lehetőségeket, melyek közül egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kannabisz termékek. Bár a kannabisz olaj pajzsmirigyre gyakorol hatásának vizsgálata még gyerek cipőben jár, azonban születtek olyan kutatási eredmények, amelyek azt bizonyítják, hogy a kannabisz olajban található kannabidoil befolyásolja a pajzsmirigy hormonok aktivitását.

Ahhoz, hogy a hormonális egyensúlyunk és vele együtt a pajzsmirigyünk is megfelelően működjön, mi magunk vagyunk a kulcs, életmódbeli változtatással, és annak hosszútávú betartásával elérhető egy jó, vagy jobb állapot. E mellet a kannabisz olaj használata ugyanúgy ajánlott a pajzsmirigy problémákkal küszködő személyeknek is, mint akár a szorongással küzdő betegek számára. Nagyon sok fórumon lehet azt olvasni, hogy a pajzsmirigy betegségben szenvedő személyek kannabisz olaj használata során megkönnyebbülést, javulást érzékeltek.

Solyma Áron

Learn More →