Kanyarban hagyott kapcsolat

Mindig megleptek azok az emberek, akik egyik hétről a másikra képesek voltak tovább lépni egy szakítás után. Akikben néhány hétnyi idő elegendő volt ahhoz, hogy maradéktalanul eltűnjön a nyoma az addigi kötődésnek.

Hajlamos voltam azt gondolni, hogy ez a gyors felépülési idő valójában egyet jelent azzal, hogy soha nem is alakult ki valódi kötelék a két ember között, és igazából csak felszínes szimpátiáról volt szó, semmi másról.

Azért gondoltam mindig erre, mert számomra, csakis így nyerhetne értelmet, hogy miért tudnak ilyen hirtelenséggel átnyargalni egyik embertől a másikhoz.

Félreértés ne essék, valahol – amellett, hogy nem értettem – mindig is irigyeltem ezeket az embereket, mert legalább nem vergődtek évekig egy ember miatt, akin nem tudtak túl lenni, magukat hibáztatva olyan dolgokért, amelyeket el sem követtek.

A legutóbbi szakításomnál egy szokatlan jelenségre lettem figyelmes: valahogy nem éreztem ezt a szokásos, szűnni nem akaró fájdalmat – amit általában – csak arra tudtam gondolni, hogy egyszerűen belefáradtam az egészbe.

És ezt most nemcsak az adott kapcsolatra értem, hanem mindenre, ami egy szakítást szokott követni: a megbánásba, a szomorúságba, az önmarcangolásba, na és persze az önsajnálatba, ami aztán semmi jóra nem vezetett soha.

Próbáltam olyan lehetőségeket alkotni a fejemben, amelyek kiragadhatnának ebből a mókuskerékből, amelyek segíthetnének abban, hogy ezúttal ne süllyedjek bele ebbe a mocsaras dagonyába.

Ekkor döntöttem el, hogy autóvásárlásra adom a fejem. Talán sablonos ötletnek tűnik, de engem valahogy egészen felpezsdített annak a gondolata, hogy egyedül szelhetem az országutakat, miközben egyre távolabb kerülök majd azoktól az emberektől, akikhez nem is szabadott volna közel kerülnöm.

Meg is tettem az ehhez szükséges intézkedéseket, és vettem egy néhány éves autót, hogy elindulhassak az érzelmi szabadság felé.

Persze, ez korántsem volt olyan költői, mint ahogyan most leírom, de nagyon élveztem már a nézelődés folyamatát is.

Arról nem is beszélve, hogy egy kabriót sikerült beszereznem: mondhatni évezredes vágyam volt már ez.

Magával az autóval még nem elégedtem meg. Biztosra akartam menni, hogy semmi probléma ne legyen, ezért utánanéztem, hogy milyen kiegészítőket és szereket tudnék venni azért, hogy a kabrió minél tovább zavartalanul működjön.

Így találtam rá az olajwebshop.hu nevezetű oldalra, ahol rengeteg értékes termékkel és információval gazdagodtam a gépjárművek működésére vonatkozóan.

 

Először is rákerestem, hogy „motorolaj kereső autótípus szerint”, mert tudtam, hogy nem töltehetek majd akármilyen motorolajat újdonsült autómba.

Az olajwebshop.hu-n egyébként igencsak részletes a motorolaj kereső autótípus szerint. Nagyon alapos kifejtését olvashatjuk annak, hogy milyen nemzetközi szabványok vannak érvényben, továbbá annak is, hogy milyen gyártói jóváhagyások érvényesülnek egy-egy márka esetén.

Azt is megtudhatjuk az olajwebshop.hu-ról, hogy az ACEA (Európai Autószervezők Szövetsége) szabályait valamennyi európai autógyártó alkalmazza, emellett pedig a távol-keleti gyártók európai modelljeinek gépkönyveiben is viszontláthatók.

Az ACEA teljesítményszint-kategóriákat természetesen folyamatosan felülvizsgálják, és újításoknak vetik alá.

Az olajwebshop.hu azt is kinyilvánítja, hogy ez a ma fellelhető, legszigorúbb motorolaj-minősítési rendszer.

Persze, nemcsak hasznos műszaki információval lehetünk többek az olajwebshop.hu által.

A weboldal ugyanis meglehetősen széleskörű termékkínálattal rendelkezik.

Alkalmunk nyílik itt különféle motorolajok, kenőzsírok, fagyálló hűtőfolyadékok, fékfolyadékok, gyújtógyertyák, ipari olajok, illetve motorolaj adalékok vásárlására is.

Úgy voltam vele, hogy azért nem árthat, ha utánanézek alaposabban az autófelszereléseknek is.

Elvégre, most aztán egy jól működő, hosszú távú kapcsolatra törekszem, szó szerint és átvitt értelemben is.

Az olajwebshop.hu-n szerencsére, rábukkantam minden olyan „extra hozzávalóra”, amelyre szükségem lehet.

Volt ott ablaktörlő lapát, védőhuzat, valamint olyan hasznos téli termékek is, mint pl. a jégoldó.

Mindemellett pedig a kötelező biztonsági felszerelés tartozékai is fellelhetőek az olajwebshop.hu-n: úgy, mint elsősegély csomag, elakadásjelző háromszög, továbbá láthatósági mellény.

Ennek különösen örültem, mert magamat ismerve, biztos voltam benne, hogy minimum az elsősegély csomagra szükségem lesz a felsoroltak közül.

Azon gondolkoztam még, hogy jó lenne beszerezni valamilyen autóápoló eszközt.

Szerencsére, az olajwebshop.hu-n az ilyesféle termékek közül is bőszen válogathatunk: találhatunk itt szélvédőmosót, felni-és abroncstisztítót, valamint krómtisztítót és impregnálót is.

Ami nagyon szimpatikus volt számomra az az volt, hogy az olajwebshop.hu-n külön kabritótető tisztító vásárlására is van lehetőség.

Ez pedig igazán jól érintett, hiszen éppen egy kabrióval készültem világot látni.

Utána is olvastam picit részletesebben, hogy pontosan mi fán terem ez a tisztítószer:

Ekkor derült ki az olajwebshop.hu-ról, hogy a króm díszlécek, valamint az emblémák fényezésére külön, speciális tisztítószereket bocsátanak eladásra.

Az időjárás viszontagságai ellen pedig (ami látványos elszíneződésekhez vezethet) a műanyag felületeken, lehetőségünk van többféle műanyag ápoló rendelésére is az olajwebshop.hu-ról.

Mindennek utána járva, arra voltam még kíváncsi, hogy vajon tudok-e majd olyan terméket is rendelni az olajwebshop.hu-ról, amely az autó külső ragyogásához járul hozzá.

Természetesen, erre is igenlő választ kaptam, arról nem is beszélve, hogy még rovarteltávolító szer is rendelkezésünkre áll, ha az olajwebshop.hu-ról van szó.

Ez pedig különösen jó hír, mivel nem mondhatnám, hogy túl közeli barátságot ápolok a soklábú élőlényekkel.

Az olajwebshop.hu-ról rendelhető Sonax Insect Star rovareltávolító szerével azonban nem kell aggódnunk amiatt, hogy autónkat ellepik a kis bestiák: hatékonyan és könnyedén megszabadulhatunk általa a makacs módon odaszáradt rovarmaradéktól is.

Szintén nagyon szimpatikusnak találtam az olajwebshop.hu-ban, hogy még számos fajta autóillatosító parfüm is fellelhető a kínálatban.

Meg is rendeltem az általam legvonzóbbnak tartott illatot, és reméltem, hogy nem nyúlok mellé.

Szerencsére, minden egyes termék, amelyet az olajwebshop.hu-ról rendeltem, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A kabriótisztítótól valósággal ragyogott az autó, a rovareltávolító sikeresen eltávolította az odaszáradt rovartesteket a szélvédőről, az autóillatosító pedig magáért beszélt.

Örültem neki, hogy temérdek hasznavehetetlen oldal után végre rábukkantam egy olyan értékes tudnivalókkal rendelkező weblapra, mint az olajwebshop.hu.

Azt azért nem mondanám, hogy csupán az újonnan beszerzett kabrió képes volt megszabadítani minden addigi lánctól, amelyet feleslegesen magamra vettem.

Az elengedéshez és a változáshoz azt hiszem, jóval több dolog szükséges a földi dolgoknál, és nem is vagyok benne biztos, hogy mi akár erővel, akár anélkül hatással tudunk lenni a folyamatra.

Talán olyan ez picit, mint amikor egy idegen állatot próbál magához szelídíteni az ember: ha ráront, vagy túl gyorsan közeledik felé, biztosan el fog szaladni, vagy akár az is előfordulhat, hogy támadással fog védekezni.

Úgy érzem, lassan én is elkezdem magamhoz szelídíteni ezt a „nem ismert állatot”, ami a változás maga.

Nem olyan könnyű, azért hallom még csörögni azokat a láncokat.

Az autó azonban, az imádva szeretett kabrióm tökéletes, ragyogó és kifogástalan, hála az olajwebshop.hu-nak.

Már csak azt kéne kitalálni, hogy mi legyen az első úti cél, ahol kamatoztatni tudom majd a szabadságomat.

Solyma Áron

Learn More →