A Bicycle Line „három réteg” elvének logikája

A Bicycle Line márkanév modern, divatos, hamisítatlan latinos kollekciókat kínál, minden termékük dinamikus viselet, mégsem sablonos vagy egyhangú. Nyugat-Európában a „BL” az egyik legelismertebb bicajos márka, ruházati cikkeik rendkívül magas technikai színvonalat képviselik, miközben megőrzik a hagyományos olasz ruhamanufaktúrák pontos eljárásait, a gyártásszériák rugalmas kezelésével, és divatos mediterrán ízlésvilág jegyében készülnek. A Bicycle Line mélyreható szakismeretére a „három réteg” elvhez való szigorú ragaszkodásban nyilvánul meg, így alakult ki az olasz márkánál egy koherens ruhaszerkezet-felépítési rendszer. A Bicycle Line által képviselt „három réteg elv” arra a feltételezésre épül, hogy az aktív testmozgás közben a hőelvezetés és az állandó testhőmérséklet biztosítása a legfőbb cél. Lássuk, miben rejlik a „három réteg” elvének logikája:
• 1. réteg – könnyű, nedvességelvezető, rugalmas, finom tapintású alapanyag rejtett varrásokkal, a külső hőmérséklet függvényében különböző alapanyagok és vastagságok alkalmazásával. Intenzív testmozgáshoz elengedhetetlen, általános használat esetén is ajánlott viselet.
• 2. réteg – könnyű, fokozottan lég- és nedvességelvezető tulajdonságokkal bíró alapanyag az időjárásnak megfelelő vastagsággal, hosszúsággal, biztosítva a test mozgásszabadságát.
• 3. réteg – könnyű, az időjárás viszontagságainak ellenálló, többrétegű, laminált anyagszerkezet, amely biztosítja a hatékony hőháztartást, a testen képződő nedvesség elvezetését.
A Bicycle Line rendkívül magas technikai eljárással készült alapanyagokat használ, úgy, hogy a különböző rétegekhez, funkciókhoz, időjáráshoz és testrészekhez eltérő anyagtulajdonságokra van szükség. Egy ruhadarabon belül több alapanyagokat is alkalmaznak, mind a különböző testrészek függvényében, mind a rétegek tekintetében.

Solyma Áron

Learn More →