A lábszárfekély kezelése sikeres lehet

lábszárfekély kezelése

A vénás betegségek sajnos nagyon sok embert érintenek. A lábszárfekély kezelése nem tűr halasztást! A tünetei közé tartozik a fájdalom, a viszketés és a bedagadás. Többnyire az alsó végtag belső részén alakul ki a boka fölött. Esetenként előfordul, hogy a bőr elszíneződik vagy megkeményedik. A hosszantartó krónikus sebesedés teljes gyógyulása több hetet vagy hónapot is igénybe vehet. Elsősorban fizikai és ultrahangos vizsgálatokat végeznek a páciensen. A lábszárfekély kezelése angiológus által történik.

Általában kétféle ok áll a háttérben, ami a kialakulását illeti. A tünetek jelentkezhetnek valamilyen baleset után és akkor, ha keringési zavar áll fenn. Ilyenkor a folyamatos nyomás tönkreteszi a kis hajszálereket a bőr közelében, amelyek ezáltal sérülékenyebbé válnak. Célszerű tenni annak érdekében, hogy a kellemetlenség ne történjen meg. A túlsúly növeli az erekben lévő nyomást, ezért az egészséges táplálkozás nem elhanyagolandó. A lábszárfekély kezelése sokféle módon történhet. Minden esetben fogadja meg a szakember tanácsait!

Az érszűkület láb területén gyakori

A legfontosabb, hogy abban a pillanatban, amikor a tüneteket észreveszi, forduljon orvoshoz! Az érszűkület láb környékén sajnos gyakori jelenség. A szakember utasításainak a betartásával jó eséllyel elérhető a teljes gyógyulás. Persze a terápia akkor lesz a leghatékonyabb, ha Ön is mindent megtesz a cél érdekében. Igyekezzen rendszeresen sétálni, ugyanis az ülés és a helyben állás hosszabb távon nem egészséges. Továbbá, kerülni kell a zsíros ételeket, mivel a vérben keringő koleszterin és lipid részecskék feltapadnak az érfalra.

Az érszűkület láb területén kialakulhat többféle okból. A magas vérnyomás miatt az erek fala folyamatos nyomásnak van kitéve, ami által mikrorepedések alakulnak ki. Ezek gyulladásos folyamatokhoz is vezethetnek. A dohányzás is rizikótényező. A nikotin folyamatos gyulladást eredményez az érfalakban. A cukorbetegség, illetve a magas vércukorszint károsítja az erek falát. Az érszűkület láb tünetei könnyedén körülírhatóak. Az elszíneződés az érintett részen vagy a hideg végtagok erre utalhatnak.

Potonyi Iván

Learn More →