Az öntöző ma már nem számít luxuscikknek

öntöző

A megvásárlásával egyszerűbbé teheti a kert gondozását. Az öntöző egyenletesen szórja a vizet a kellő helyre, így a növények szépen fejlődnek majd. Először azt kell eldöntenie, hogy manuális vagy automata variációban szeretné beszerezni. Mindkét típus megfelel a célra. A kézi változat olcsóbb, viszont saját kezűleg kell megnyitni és elzárni. Ez lényegében nem nagy feladat, azonban, ha nem tartózkodik otthon, akkor a locsolás nem történik meg. Az önműködő rendszer ezzel ellentétben beprogramozható, így a távollétében is elvégzi a dolgát.

Az efféle öntöző hetekre előre beállítható, szóval nem kell amiatt aggódnia, hogy nem tud majd elutazni hosszabb időre. A vezérlőegységének hála, az éjszakai permetezés is megoldható. Megtakarítás szempontjából kifejezetten előnyös, hiszen a késői órákban a legkevesebb a párolgási veszteség. A modern, okos rendszer akár telefonról programozható, persze ezt a luxust meg kell fizetni. Az öntöző ma már közel sem olyan drága, mint néhány évvel ezelőtt, szóval mindenki megengedheti magának.

Az öntözőrendszer Miskolc szakembereivel hamar kiépíttethető

Valószínűleg a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy megfelelő vízellátás nélkül a gyep és a növényzet nem tud kellőképpen kibontakozni. Ennek tudatában nem véletlen, hogy annyira közkedvelt az öntözőrendszer Miskolc területén. Egy jól összeállított, illetve megtervezett berendezéssel rengeteg vizet takaríthat meg úgy, hogy közben a zöldövezet megkapja a kellő mennyiségű folyadékot. Ez a dolog a tökéletes vízelosztásnak és persze a programozhatóságnak köszönhető.

Az önműködő rendszer mindig ugyanabban az időben locsol. Ez kiemelt fontosságú a növények szempontjából, hiszen hozzászoknak a rendszerességhez. Az öntözőrendszer Miskolc városában szakszerűen kerül kiépítésre, mivel sok nagy tapasztalattal rendelkező mester dolgozik a környéken. A locsolóberendezés csövei a földfelszín alatt helyezkednek el úgy, mint a szórófejek. Az utóbbi kiegészítők csak a permetezés idejére emelkednek ki a talajból. Lényegében ez azt jelenti, hogy nem befolyásolják a zöldövezet összképét. Az öntözőrendszer Miskolc területén sok kerttulajdonosnak okoz örömet.

Potonyi Iván

Learn More →