Csökkentsük a bevitt kalóriák számát kerti grillel!

kerti grill

A nyílt tűzön készült ételek sokkal jobb ízűek, mint a beltéri tűzhelyen készültek. Ne vitatkozzunk ezzel az állítással, inkább próbáljuk meg tesztelni a gyomrunkkal! A kerti grill közkedveltségének egyik oka, hogy segít csökkenteni a kalóriák számát az étrendben. Az étrendünk kalóriatartalmát többféleképpen is csökkenthetjük. Van, aki lejjebb veszi az elfogyasztott cukor mennyiségét, más csak otthon készült ételeket fogyaszt, hogy biztos legyen a kalóriában, egyesek nem használnak olajat és tapadásmentes serpenyőben sütnek.

Ez utóbbi alternatívája a kerti grill, ami segíthet változatosabbá tenni a menüt anélkül, hogy plusz kilókat adna hozzá. A grillen készült ételek sokkal egészségesebbek, mint a serpenyőben. A grillezéshez ugyanis egyáltalán nem kell olajat használni. Ez pedig sokszorosan csökkenti az ételek kalória- és zsírtartalmát. A húsok és a tenger gyümölcsei mellett, a zöldségeket is elkészíthetjük a kerti grillen. Így akár kukoricát, paprikát, padlizsánt, cukkinit vagy paradicsomot is grillezhetünk.

A tűzhely és a kandalló hatékony kombinációja a sütőteres kandalló

Milyen jó lenne egy estét a saját otthonunkban a kályha előtt tölteni, élvezve a lángok játékát és a pihentető meleget! Ez a fűtőtest valóban különleges hangulatot teremthet. Mi van akkor, ha a kályhához tűzhelyt adunk, amiben igazi kenyeret süthetünk, ráadásul meleget áraszt az egész házban? Nos, a lehetőség a sütőteres kandalló formájában valósult meg. Ez a kombinált szerkezet a kandalló és tűzhely minden előnyét és célját egyesíti.

A kályha rövid idő alatt képes felmelegíteni a helyiséget és látható lángok segítségével kényelmet teremt. A tűzhelynek hosszabb ideig tart a felmelegedés, mint a kandallónak, de sokáig adja a meleget, még a tűz kialvása után is. Ezt ételek készítésére és melegítésére is használhatjuk. A sütőteres kandallót általában családi házakban és nyaralókban telepítik, ahol van elég hely a belső térben és lehetőség a kémény felszerelésére, mivel a berendezést sokszor fával fűtik. A sütőteres kandalló nagyszerű lehetőség a vidéki házakba.

Potonyi Iván

Learn More →