Fontosak a műszaki paraméterek alufelni szerelésnél

alufelni

Ha úgy döntünk, hogy a gépkocsinkhoz új felnit vásárlunk, mindenképp ajánlott tájékozódni, mert a piac széles kínálatában nem könnyű eligazodni. Ha már tudjuk, hogy mire és mikor szeretnénk használni a felnit, akkor már csak az a kérdés, hogy mekkorát vegyünk. Általánosságban elmondható, hogy az alufelni nyári gumival társítva a legjobb, télen pedig a téli gumi acél felni kombó az, ami leginkább beválik.

Mindkettő oka a praktikumra vezethető vissza, mert a könnyűfém felni ideálisabb nyári vezetési körülmények között, és ilyenkor kisebb a sérülés esélye a nem éppen olcsó árkategóriás felninek. A téli útviszonyokra jobban reagáló acél felnit a súlyának és strapabíró tulajdonságának köszönhetően ebben az időszakban ajánlatos használni.

Figyelembe kell venni a gyártó által meghatározott műszaki paramétereket, amelyek tartalmazzák az összes információt az adott felnivel kapcsolatban. Fontos megjegyezni, hogy ugyanazon autónál is eltérőek az könnyűfém felnihez és az acélfelnihez szükséges csavarok, tehát hiába van gyári csavarunk az acéltárcsához, ez nem biztos, hogy alkalmas lesz az alufelni felszereléséhez is.

Golf 4 alufelni választék divatos színekben

Golf 4 alufelni vásárlásnál fontos műszaki paraméterek az átmérő, a szélesség, a felfogást biztosító csavarok osztóköre és száma, az agyátmérő, továbbá az ET számról sem szabad megfeledkeznünk. A kérdés az, hogy a hagyományos, olcsóbb acélfelnit vagy a drágább, dekoratívabb könnyűfémet választjuk.

Az alu-felni.eu oldalon széles a választék acél- és alufelniből egyaránt. Például, ha Golf 4 alufelni az, amit keresünk, itt garantáltan kiváló minőségben, és kedvező áron találunk. Színek tekintetében manapság divatos a sötétszürkére fújt, fekete vagy fekete-szürke felni, míg bizonyos modellek esetében még extrémebb színekkel, megoldásokkal is találkozhatunk.

Golf 4 alufelni vásárlás esetén tanácsos az arany középutat választani a méretet illetően, valamint érdemes figyelni, hogy jó minőségű, márkás modellt szereljünk autónkra, mert ez a hosszú távú beruházás mind az ár, mind a biztosság tekintetében garantáltan meg fog térülni.

Potonyi Iván

Learn More →