Nem fog csalódni az ember a Gree klíma fűtésben

Gree klíma

Mint az összes inverteres klímaberendezés esetében, úgy a Gree termékeknél is óriási előny, hogy nem csupán a hűtés, de a fűtés területén is meg tudják mutatni, hogy mennyire hatékonyak. Nem vitás, hogy a mai modern eszközöknek és technológiának hála a Gree klíma fűtés épp annyira hatásos, energiatakarékos és környezetkímélő tud lenni, akárcsak a hűtés.

Ez a brand mindig is az innovációra törekedett. A gyártó speciális fejlesztési megoldásainak köszönhetően a produktumok extrém széles működési tartományban is kiválóan üzemelnek. De nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb ilyen inverteres klíma nagyjából -22 és +24 Celsius/fok között működik a legjobban.

Akinek ez nem elég, már ami a mínuszokat illeti, dönthet az Amber Royal és U-Crown típusok mellett. A Gree klíma fűtés ekkor még -30 Celsius-foknál is megbízható marad. A caribiklima.hu által forgalmazott termékek mindegyike minimális fogyasztással rendelkezik, teljesítménytől függően A+ és A+++ energiaosztályba sorolhatók.

Mi garantálja még a Gree klíma fűtés hatékonyságát? A sikerhez hozzátartozik a tény, hogy a legújabb modelleknél már nem a korábban gyakran alkalmazott R410a, hanem az R32 jelölésű hűtőközeg található. Mi ennek az előnye? Egyrészt ez környezetkímélőbb, ugyanis nincs ózon károsító hatása.

A nap kérdése: mik a klíma fűtés hátrányai?

Amikor a klímával történő fűtésről van szó, sokakat érdekelnek a hátrányok is. Azonban a klíma fűtés hátrányai nem annyira szélsőségesek és egyoldalúak, ahogy azt sokan képzelik. Nincs arról szó, hogy ez nem annyira hatékony, esetleg drágább lenne, vagy nem adja meg a kellemes meleget és nem teremti meg azt az atmoszférát, amiben jól érzi magát az ember télen.

Ugyanakkor a klíma fűtés hátrányai közül meg kell említeni azt, hogy sok gyártó még mindig 2,5 – 3,5 és 5 kW-os berendezéseket dob piacra. A ház, lakás hőigénye azonban lehet, hogy 8 kW, ha pedig tagolt épületről van szó, akkor minden helyiségbe kell egy szerkezet. Vannak persze gyártók, amik a fent említetteknél erősebb termékeket is piacra dobnak. A klíma fűtés hátrányai témánál sokan emlegetik még a karbantartást, tisztítást.

Potonyi Iván

Learn More →