Nyerje vissza egészségét Buteyko módszerrel!

A Buteyko módszer egy Oroszországból származó légzési terápia. A módszer alapvetően az orrlégzés fontosságára épül, valamint lélegzetszabályozást és lélegzetvisszatartó gyakorlatokat alkalmaz az egészségi állapot javítása érdekében.

Számos klinikai vizsgálat mutatta be, hogy a Buteyko-módszer segít csökkenteni az asztmások alkalmazott gyógyszer mennyiségét, miközben csökkenti az asztma tüneteit és javítja az életminőséget.

Néhány publikált esettanulmány azt is bemutatja, hogy ez a módszer képes hatékonyan kezelni az alvási apnoét, valamint rengeteg gyakorlói visszajelzés is elérhető világszerte olyan emberektől, akiknek az alvási apnoéja több hónapos rendszeres légzési gyakorlat után teljesen normalizálódott.

A Buteyko-módszert sikeresen alkalmazták a légzés, a keringés, a stressz és a szorongás, valamint az általános egészségi állapot javítására is. Gyakorlásával jobb lesz a szervezet vér- és oxigénellátása,  nő az ellenálló képessége ezáltal majdnem minden betegséget könnyebben legyőz.

A Buteyko online tréningsorozat segítségével részletesen megismerheti milyen a helyes és helytelen légzés, a helyes légzés pozitív hatásait és a helytelen légzés egészségre gyakorolt káros hatásait, valamint a különböző gyakorlatokat és azok helyes kivitelezését, amely segít az egészséges légzés visszaállításában. A tréninget képzett Buteyko oktató vezeti, akinek segítségével a résztvevők megtanulják a Buteyko gyakorlatokat és azt is megtudhatják mennyit és milyen gyakorlatokat szükséges végezniük a helyes légzés visszaállítása érdekében. Az online tréning előnye, hogy otthona biztonságából is részt vehet rajta, de a kiscsoportos foglalkozás azt is biztosítja, hogy minden résztvevő részletes, személyre szabott iránymutatást kap a légzési gyakorlatok helyes végrehajtásához.

Az 5 hetes téningsorozat alatt, aki lelkiismeretesen gyakorolja otthon is a Buteyko légzéstechnikákat, már az első pár hétben számottevő javulást észlelhet a tüneteiben. Csökken a köhögés, a fulladás, nehézlégzés, az orrdugulás, javul a szellemi, fizikai teljesítmény, az alvás, állóképesség, a koncentrációs képesség és a terhelhetőség.

Solyma Áron

Learn More →